Avui: 09:30-14:00 h , 17:00-20:00 h 674791579 674791579
Temps de lectura 1 min.

El teu cos conté tantes bactèries com cèl·lules humanes el conformen, i, això, no és una exageració. Tampoc vol dir que sigues una infecció amb potes; sense les bactèries no podríem viure. Aquestes són el primer que ens regalen les nostres mares al néixer i ens assisteixen en la digestió, en la defensa de la nostra pell contra altres microorganismes  i en moltes altres funcions.

Des de fa milers d’anys els humans hem ingerit bactèries, ja que ens beneficiem d’elles en la producció de molts aliments com el formatge, el iogurt, els embotits, el vi, etc.

Algunes bactèries, quan les ingerim, passen a formar part de la nostra flora intestinal, produint un efecte beneficiós sobre el nostre organisme. D’això en diem efecte probiòtic; en grec, “a favor de la vida”.

Per a què serveixen els probiòtics?

Els probiòtics actuen a tres nivells diferents: en primer lloc, mitjançant la colonització del nostre intestí, eviten que altres microorganismes nocius s’hi puguen instal·lar; en segon lloc, realitzen una part fonamental de la digestió per les cèl·lules del nostre còlon i per últim, estimulen i regulen la nostra resposta immune intestinal.
La evidència clínica demostra que els probiòtics són beneficiosos per evitar la diarrea associada a l´ús d’antibiòtics, la diarrea del viatger, la gastroenteritis i la malaltia inflamatòria intestinal. També beneficien els intolerants a la lactosa, permetent que aquests toleren els lactis, font principal de calci en la dieta. S’estan estudiant altres aplicacions, ja que hi ha indicis de que poden ser útils en altres trastorns.

“Què porten” els probiòtics?

Els principals probiòtics comercialitzats contenen bactèries dels gèneres Lactobacillus i Bifidobacterium, els quals engloben quantitat d’espècies diferents. També s’utilitzen altres bactèries i inclús llevats, com el Saccharomyces baulardii.

En resum; els probiòtics són molt útils en diverses situacions, en què contribueixen a millorar l’estat de salut de qui els pren. Demana consell a la teua farmàcia habitual i beneficia’t de les seues propietats. Salut!

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris