Avui: 09:30-14:00 h , 17:00-20:00 h 674791579 674791579
Temps de lectura 2 min.

La teva pell, especialment la del rostre, està diàriament sotmesa a agents externs. La suor, restes de maquillatge o les impureses de l'aire que s'hi dipositen poden afectar-ne l'estat i l'aspecte, comportant l'aparició de punts negres i, fins i tot, envelliment prematur de la pell.

Per evitar-ho, ho tens fàcil: siguis constant amb la teva rutina de neteja. I no oblidis l'exfoliació de la pell, sempre amb els productes adequats i la periodicitat recomanada per al teu cas.

QUÈ SÓN ELS EXFOLIANTS?

Els exfoliants, ja siguin scrubs, peelings o gommages, són productes cosmètics que fan una neteja profunda de la pell. Eliminen les cèl·lules cutànies més superficials i les impureses, per la fricció sobre la pell de les petites partícules sòlides que incorporen. Així, ajuden a la regeneració cel·lular. Els peelings no s'inclourien aquí, ja que no tenen partícules ni actuen per fricció. 

És a dir, necessites exfoliar la pell per netejar-la en profunditat, retirar les cèl·lules mortes, renovar-la i mantenir-la oxigenada. A més, l'exfoliació millora la textura, deixant-la suau i uniforme, i facilita que els productes de tractament penetrin millor a la pell.

Per què necesites exfoliar la pell?

EXFOLIANTS: SCRUBS, PEELINGS O GOMMAGES

Per incorporar l'exfoliació a la teva rutina, disposes de diferents tipus.

Els scrubs són els exfoliants que incorporen a la seva formulació tensioactius escumosos. La seva textura és com una pasta sorrenca i la seva principal funció és netejar la pell.

Els gommages compten, en canvi, amb una fórmula més consistent tipus crema. Al retirar-los mitjançant fricció, tenen doble funció: enzimàtica per la seva composició i mecànica per aquesta fricció. Realitzen una acció més profunda i, a més d'allisar la pell, atenuen taques i arrugues.

Els peelings, en canvi, acostumen a tenir una textura més geloide i la seva acció és únicament enzimàtica o química. 

Per què necessites exfoliar la pell?

Per norma general, en pells sensibles se sol recomanar exfoliar cada 10 dies, 7 per a les pells normals i 5 dies per a pells greixoses. Tot i així, el tipus d'exfoliant a utilitzar i cada quant incorporar aquest pas a la teva rutina de bellesa, dependrà en gran mesura del tipus de pell que tens. A més, aquest també pot condicionar el temps d'actuació del producte. 

Consulta sempre a la teva farmàcia, t'aconsellaran com exfoliar la teva pell i quin producte és per a tu, perquè llueixi neta, suau, llisa i lluminosa, i estigui preparada per a qualsevol principi actiu que s'apliqui a continuació.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris